Om du av misstag har raderat en viktig fil eller mapp, eller om du oavsiktligt har ersatt dess data med en nyare version, ska du inte oroa dig ännu. Allt kanske inte går förlorat. Om du har säkerhetskopierat dina data, som du alltid bör göra, är det enkelt att återställa en överskriven fil. Du kan faktiskt återställa flera versioner av en överskriven fil med Time Machine. Med bara några enkla klick kommer din gamla fil tillbaka på nolltid.

Steg 1

Öppna mappen där din överskrivna eller raderade fil låg i Finder. Om det fanns på skrivbordet stänger du helt enkelt alla andra fönster.

...

Välj "Enter Time Machine" från ikonen Time Machine (bakåtkörning) i mappen Program. Alternativt, om du har Time Machine-ikonen i din docka, välj det helt enkelt.

...

Klicka på uppåtpilarna eller en tidpunkt på staplarna till höger för att "resa tillbaka i tiden" - det vill säga hur mappen såg ut tidigare. Leta reda på de filerna eller mapparna som du vill återställa.

...

Klicka på "Återställ." Om din fil raderades kommer den att återställas till din enhet. Om det var en äldre version kommer din Mac att fråga dig vilken version du vill behålla - originalet (nyare fil), båda filerna eller om du vill ersätta originalet (nyare fil) mot den äldre. Ta ditt beslut och fortsätt.