Möjligheten att nätverka två eller flera datorer tillsammans är en av Windows mest praktiska och funktionella funktioner. Användare på separata datorer kan dela filer, mappar, Internet-anslutningar och mer. Många användare behöver dock hjälp när det är dags att ta bort en av datorerna från Workgroup, som är standardnamnet som Windows har gett det ursprungliga nätverket på en dator.

...

Steg 1

Utför följande kommandon på datorn som du vill ta bort. Gå till Windows skrivbord och klicka på "Start" -knappen.

Steg 2

Välj "Kontrollpanelen" från Start-menyn och klicka sedan på ikonen "System". Fönstret Systemegenskaper öppnas.

Steg 3

Klicka på fliken "Datornamn" och klicka sedan på rutan "Ändra".

Steg 4

Skriv in ett nytt namn i rutan och klicka sedan på "Apply".

Steg 5

Starta om datorn och när systemet startas om tas datorn bort från arbetsgruppen.