Taggar är en Facebook-enhet som hjälper vänner att dela information om varandra på webbplatsen för sociala nätverk. En tagg är i huvudsak en länk till din Facebook-profil som kopplas till ett foto eller inlägg - vem som helst på din vänlista får tagga dig. Lyckligtvis, om du inte gillar en tagg, är det lätt att ta bort den.

...

Fototaggar

När någon taggar dig på ett foto överförs en kopia av fotot till din profil. När en besökare till din profil klickar på länken "Foton" under din profilbild ser han alla bilder du är taggade i under de album du själv har skapat. En kopia av fotot finns också kvar på profilen till den vän som laddade upp det, och besökare på hennes profil kan se att du är taggad i bilden. Du får ett meddelande när någon taggar dig i en bild.

Skicka taggar

När en vän taggar dig i ett inlägg visas ditt namn som en länk i hennes uppdatering - alla som ser inlägget kan klicka på länken och riktas till din profil. En kopia av inlägget visas också på din profilvägg, så alla besökare som har tillgång till din vägg kommer att se det. Precis som med fototaggar får du alltid ett meddelande när en vän taggar dig i ett av hennes inlägg.

Tar bort taggar

Även om du inte kan hindra en person från att tagga dig, så låter Facebook dig alltid ta bort en tagg du är missnöjd med. Under varje foto eller inlägg där du är taggad finns en länk "Ta bort tagg"; klicka bara på den för att avbryta taggen. Fotot eller inlägget visas inte längre i din profil, men fotot eller inlägget kommer fortfarande att finnas på din väns sida.

Tagga andra människor

Facebook ger dig tillåtelse att sätta taggar på alla foton du har tillgång till. Detta innebär att även om du inte är en Facebook-användares vän, om hennes integritetsinställningar är sådana att du kan se hennes foton kan du tilldela taggar till dem. Klicka bara på länken "Tagga detta foto" under en bild och följ anvisningarna på skärmen för att infoga en tagg. Om du vill märka en vän i ett inlägg skriver du bara symbolen "@" och sedan vänens namn.